Amaç ve Kapsam

3. Kahve Sempozyumu

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 20.08.2025 tarihinde Toros Üniversitesi 3. Kahve Sempozyumu düzenlenecektir.

Tropikal iklimlerde ve dağlık platolarda yetişebilmesine karşın, kahve dünyanın her yerinde tüketimi en yaygın olan içeceklerden biridir. İlk olarak Etiyopya’da bulunan kahve çekirdeklerinin su ile fermente edilmesiyle ortaya çıkan kahvenin uyarıcı etkisi de çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Alanında bir ilk olan sempozyumun üçüncüsü 27 Ağustos 2025’te online olarak düzenlenecektir. Sempozyum kahvenin dünyada ve Türk gastronomi kültüründeki yerini bilimsel düzeyde irdelemek açısından önem taşımaktadır.

Toros Üniversitesi Kahve Sempozyumuna ilişkin önemli tarihler ve sempozyum konuları aşağıda verilmiştir. Sempozyumumuza katılımınızdan mutluluk duyacağımızı bildirir, her açıdan verimli bir sempozyum olmasını dileriz.

Sempozyum Başkanı
Prof. Dr. Bahar TANER


# Etkinlikler Tarih
1 Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi 22 Ağustos 2025 Cuma
2 Sempozyum Programının İlan Tarihi 20 Ağustos 2025 Çarşamba
3 Sempozyum Tarihi 27 Ağustos 2025 Çarşamba
4 Tam Metin Son Gönderim Tarihi 26 Eylül 2025 Cuma
Amaç ve Kapsam

3. Kahve Sempozyumu

Toros Üniversitesi

27 Ağustos 2025 Çarşamba

Sempozyum Tarihi