Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 03.02.2023 tarihinde Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu düzenlenecektir.
Tropikal iklimlerde ve dağlık platolarda yetişebilmesine karşın, kahve dünyanın her yerinde tüketimi en yaygın olan içeceklerden biridir. İlk olarak Etiyopya’da bulunan kahve çekirdeklerinin su ile fermente edilmesiyle ortaya çıkan kahvenin uyarıcı etkisi de çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Alanında bir ilk olan sempozyum, kahvenin dünyada ve Türk gastronomi kültüründeki yerini bilimsel düzeyde irdelemek açısından önem taşımaktadır.
Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumuna ilişkin önemli tarihler ve sempozyum konuları aşağıda verilmiştir. Sempozyumumuza katılımınızdan mutluluk duyacağımızı bildirir, her açıdan verimli bir sempozyum olmasını dileriz.
Sempozyum Başkanı
Prof. Dr. Bahar TANER
Sempozyum Tarihi
Şubat 03, 2023, Cuma
# | Etkinlikler | Tarih |
---|---|---|
1 | Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi | 31 Ocak 2023 Salı |
2 | Sempozyum Programının İlan Tarihi | 1 Şubat 2023 Çarşamba |
3 | Sempozyum Tarihi | 3 Şubat 2023 Cuma |
4 | Tam Metin Son Gönderim Tarihi | 3 Mart 2023 Cuma |
*** Sempozyuma katılım ücretsizdir.