Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 27.08.2025 tarihinde Toros Üniversitesi 3. Kahve Sempozyumu düzenlenecektir.
Tropikal iklimlerde ve dağlık platolarda yetişebilmesine karşın, kahve dünyanın her yerinde tüketimi en yaygın olan içeceklerden biridir. İlk olarak Etiyopya’da bulunan kahve çekirdeklerinin su ile fermente edilmesiyle ortaya çıkan kahvenin uyarıcı etkisi de çok eski zamanlardan beri bilinmektedir.
Alanında bir ilk olan sempozyumun üçüncüsü 27 Ağustos 2025’te online olarak düzenlenecektir. Sempozyum kahvenin dünyada ve Türk gastronomi kültüründeki yerini bilimsel düzeyde irdelemek açısından önem taşımaktadır.
Sempozyum Başkanı
Prof. Dr. Bahar TANER
3. Kahve Sempozyumu
Sempozyum Tarihi
27 Ağustos 2025 Çarşamba
# | Etkinlikler | Tarih |
---|---|---|
1 | Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi | 15 Ağustos 2025 Cuma |
2 | Sempozyum Programının İlan Tarihi | 20 Ağustos 2025 Çarşamba |
3 | Sempozyum Tarihi | 27 Ağustos 2025 Çarşamba |
4 | Tam Metin Son Gönderim Tarihi | 26 Eylül 2025 Cuma |